IPL hårborttagning: Bäst i test för hemmabruk 2023

Långvariga resultat
Skonsam behandling för huden
Lätt att använda hemma
Minskad hårtjocklek
Julie
Research
Uppdaterad: 
Disclaimer
De produkter vi presenterar är baserade på analyser och forskning. Det är viktigt att notera att många av de produkter vi inkluderar kommer från våra kommersiella partners. Artikeln kan därför betraktas som en annons. För mer information om hur detta påverkar ordern, läs här.

Våra topp 3-favoriter

Det finns ett antal olika hårborttagningsmedel på marknaden, men det är inte alla som är värda pengarna de kostar. Det är därför vi har gjort en grundlig genomgång av de olika produkterna och kommit fram till vad vi anser vara de bästa alternativen. Du kan läsa mer om dessa i avsnitten nedan. Om du undrar hur vi har bedömt dessa kan du läsa om det på vår sida om testmetodik.

1. IVISKIN G3 IPL hårborttagare

1. IVISKIN G3 IPL hårborttagare
2590kr

IVISKIN G3 är en IPL-hårborttagare som erbjuder en rad olika funktioner. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna är IceShield™-tekniken, som är utformad för att kyla huden runt det område som får ljuspulsbehandling. Detta bidrar till att göra behandlingen mer bekväm och skonsam mot huden. IVISKIN är för närvarande den enda leverantören av denna teknik i Sverige.

Enheten har fem olika ljuspulsnivåer, vilket gör att användaren kan anpassa behandlingen efter sina egna behov. IVISKIN G3 har också en kapacitet på 900 000 ljuspulser, vilket ger en förväntad livslängd på upp till 20 år för enheten.

IVISKIN G3 är utformad för att kunna användas på de flesta kroppsdelar och är skonsam mot huden. Detta gör den till ett potentiellt val för dem som söker en hårborttagningsbehandling för hemmabruk. IVISKIN erbjuder en nöjdhetsgaranti på alla sina produkter, vilket ger användarna möjlighet att testa hårborttagaren under en period av 100 dagar.

IVISKIN G3 är CE-märkt och tillverkad av ABS-plast. Den väger 250 g och har ett IPL-fönster på 3 cm x 1 cm. Den är inte sladdlös utan använder en stickkontakt med 100 – 240V. Den kan förvaras i temperaturer mellan 5 och 35*C. Det är viktigt att notera att IVISKIN G3 kan användas på de flesta kroppsdelar, men att känsliga områden som ögon, öron och näsa bör undvikas.

Fördelar

Smärtfri och skonsam behandling
100% nöjdhetsgaranti
5,5 J/cm2 energinivå
900 000 ljuspulser

Nackdelar

Inte lika många tillbehör som andra konkurrenter
Saknar eget handtag

IVISKIN G3 IPL - Överlägsen hårborttagare med unik IceShield-funktion

Få bästa pris
Annons

2. IVISKIN G4 IPL hårborttagare

2. IVISKIN G4 IPL hårborttagare
3190kr

IVISKIN G4 är en IPL-hårborttagare som erbjuder en rad olika funktioner. Den har 9 olika ljuspulsnivåer, vilket ger användaren möjlighet att skräddarsy behandlingen efter sina egna behov. Dessutom har IVISKIN G4 en nyutvecklad IceShield™-funktion som kyler huden runt ljuspulsbehandlingen. Detta bidrar till att göra behandlingen mer bekväm och skonsam mot huden. IVISKIN är för närvarande den enda leverantören av denna teknik i Norge.

Enheten har en kapacitet på 600 000 ljuspulser, vilket ger en förväntad livslängd på upp till 10 år för enheten. IVISKIN G4 är avsedd att användas på de flesta delar av kroppen och är utformad för att vara skonsam mot huden. Detta gör den till ett potentiellt val för dem som söker en hårborttagningsbehandling för hemmabruk. IVISKIN erbjuder en nöjdhetsgaranti på alla sina produkter, vilket ger användare möjlighet att testa hårborttagaren under en period av 100 dagar.

IVISKIN G4 är CE-märkt och tillverkad av ABS-plast. Den väger 380 g och har ett IPL-fönster på 3,2 cm x 1,2 cm. Den är inte sladdlös utan använder en stickkontakt med 100 – 240V. Den kan förvaras i temperaturer mellan 5 och 35*C. Det är viktigt att notera att IVISKIN G4 kan användas på de flesta kroppsdelar, men att känsliga områden som ögon, mun och näsa bör undvikas.

Fördelar

600 000 ljuspulser
100% nöjdhetsgaranti
5,5 J/cm2 energinivå

Nackdelar

Inte trådlös
Kan vara ett större IPL-fönster

IVISKIN G4 IPL - Ett mycket bra alternativ med 9 olika ljuspulsnivåer

Få bästa pris
Annons

3. IVISKIN G2 IPL hårborttagare

3. IVISKIN G2 IPL hårborttagare
2190kr

IVISKIN G2 är en IPL-hårborttagare som erbjuder en rad olika funktioner. Den har 5 olika ljuspulsnivåer, vilket ger användaren möjlighet att skräddarsy behandlingen efter sina egna behov. Enheten har en kapacitet på 500 000 ljuspulser, vilket ger en förväntad livslängd på upp till 15 år för enheten.

IVISKIN G2 är utformad för att kunna användas på de flesta delar av kroppen och är skonsam mot huden. Detta gör den till ett potentiellt val för dem som söker en hårborttagningsbehandling för hemmabruk. IVISKIN erbjuder en nöjdhetsgaranti på alla sina produkter, vilket ger användare möjlighet att testa hårborttagaren under en period av 100 dagar.

IVISKIN G2 är CE-märkt och tillverkad av ABS-plast. Den väger 200 g och har ett IPL-fönster på 3,5 cm x 1,5 cm. Den är inte sladdlös utan använder en stickkontakt med 100 – 240V. Den kan förvaras i temperaturer mellan 5 och 35*C. Det är viktigt att notera att IVISKIN G2 kan användas på de flesta kroppsdelar, men att känsliga områden som ögon, mun och näsa bör undvikas.

Fördelar

500 000 ljuspulser
100% nöjdhetsgaranti
Helt smärtfri

Nackdelar

Färre ljuspulsnivåer än G3 och G4
Ingen kylteknik som IceShield

IVISKIN G2 IPL - En fantastisk ljuspulsbaserad hårborttagare

Få bästa pris
Annons

IPL-hårborttagning, även känt som Intense Pulsed Light, är en teknik som har blivit alltmer populär under de senaste åren. Detta beror på dess effektivitet när det gäller att minska hårväxten, samt den lägre kostnaden för behandlingen jämfört med dess närmaste konkurrent, laserhårborttagning. Denna metod är ett innovativt sätt att behandla oönskat hår och ger långvariga resultat för dem som vill ha slät, hårfri hud.

IPL-tekniken fungerar genom att korta ljuspulser skickas genom huden, där de absorberas av hårsäckarna. Ljuspulserna skapar värme som bryter ner hårsäckarna och förhindrar hårväxt. Detta gör att håret så småningom faller av och huden blir slät och hårfri. Behandlingen kan användas på de flesta delar av kroppen, inklusive ansikte, ben, armar, rygg och bikiniområde.

Det är viktigt att notera att IPL-hårborttagning fungerar bäst på mörkt hår och ljus hud, eftersom kontrasten mellan hår och hud gör det lättare för ljuspulserna att nå hårsäckarna. För personer med ljusare hår eller mörkare hudtoner kan det krävas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att IPL inte är en permanent lösning och att regelbundna underhållsbehandlingar kan behövas för att bibehålla en hårfri hud.

Fördelarna med IPL-hårborttagning

IPL-hårborttagning, även känt som Intense Pulsed Light-terapi, är en populär metod för att minska oönskad hårväxt. Det finns flera fördelar med att välja denna metod för hårborttagning, bland annat

Effektivitet: IPL-hårborttagning är effektiv på en rad olika hårtyper och hudtoner. Denna metod bryter ner hårsäckarna med hjälp av ljusenergi, vilket minimerar hårväxten över tid och ger långvariga resultat.

Minimal smärta: Jämfört med andra hårborttagningsmetoder som vaxning och elektrolys är IPL vanligtvis mindre smärtsamt. De flesta upplever bara en mild stickande känsla under behandlingen, och eventuellt obehag försvinner snabbt efteråt.

Snabba behandlingar: IPL-hårborttagning kräver kortare behandlingstid än andra metoder. Beroende på behandlingsområde kan en enda session ta så lite som 10 minuter. Detta gör IPL till en bekväm lösning för dem med ett hektiskt schema.

Färre biverkningar: IPL-hårborttagning har en lägre risk för biverkningar jämfört med andra metoder. Eventuella biverkningar, som rodnad eller svullnad, är vanligtvis milda och försvinner inom en kort tid.

Mångsidighet: IPL kan användas på olika delar av kroppen, t.ex. ansikte, armar, ben, bikinilinje och rygg. Detta gör det till en flexibel lösning för dem som vill minska hårväxten på flera områden.

IPL-hårborttagning är ett säkert och effektivt sätt att minska oönskad hårväxt på olika delar av kroppen. Med sina många fördelar och minimala biverkningar är det ett populärt val för dem som vill uppnå en slät och hårfri hud.

Hur fungerar IPL-hårborttagning

Tekniken bakom IPL

IPL (Intense Pulsed Light) är en teknik som använder flera våglängder av ljus för att avlägsna oönskat hår. Den fungerar genom att skicka ljuspulser genom hårsäckarna, som absorberar ljuset och omvandlar det till värme. Denna process skadar hårsäcken och förhindrar ytterligare hårväxt.

Till skillnad från laserhårborttagning, som använder en enda ljusvåg, innehåller IPL en serie ljusvågor som kan riktas mot flera hårsäckar samtidigt. Detta gör IPL till en mer effektiv lösning för behandling av större områden på kroppen.

IPL-tekniken kan användas på olika hudtyper och hårfärger, men fungerar bäst på mörkare hår och ljusare hudtoner. Behandlingsområden inkluderar ansikte, armhålor, bikinilinje, ben och rygg.

Processen för IPL-hårborttagning

Innan behandlingen påbörjas rakar kunden det område som ska behandlas för att säkerställa att alla hårstrån befinner sig i samma tillväxtfas. Därefter appliceras en kylande gel på huden, vilket hjälper till att skydda ytan och förstärka effekten av ljuspulserna.

Under behandlingen hålls den handhållna IPL-enheten mot huden och skickar ljuspulser genom hårsäckarna. Kunden kan känna en kort varm känsla under varje puls, men detta tolereras vanligtvis väl. Behandlingstiden kan variera beroende på vilket område som behandlas, men en typisk session tar 15-30 minuter.

Efter behandlingen bör kunden undvika solexponering och använda solskyddsmedel för att skydda huden. Håret börjar vanligtvis falla av 10-14 dagar efter behandlingen, och det kan krävas flera behandlingar för att uppnå optimalt resultat. Behandlingsfrekvensen beror på hårets tjocklek, hårväxt och det område som ska behandlas.

Möjliga risker och biverkningar

IPL-hårborttagning är en populär metod för att ta bort oönskat hår på kroppen. Även om det är en effektiv och säker metod för många, finns det vissa risker och biverkningar som kan uppstå. Det är viktigt att vara medveten om dessa innan du bestämmer dig för att genomgå denna behandling.

En möjlig risk med IPL-hårborttagning är hudirritation. Det kan innebära rodnad, svullnad eller klåda i det område som har behandlats. Dessa symtom är vanligtvis milda och försvinner inom några dagar. Genom att följa eftervårdsanvisningarna noggrant kan dessa symtom minimeras.

En annan risk är pigmentförändringar i huden. Det kan innebära att huden blir mörkare eller ljusare i det behandlade området. Pigmentförändringar är vanligare hos personer med mörkare hudtyp och hos dem som utsätts för solljus omedelbart före eller efter behandlingen.

I sällsynta fall kan ärrbildning eller infektioner uppstå efter IPL-hårborttagning. Det är viktigt att följa rekommenderade riktlinjer för eftervård och renlighet för att minimera risken för infektion.

Vissa personer kan också få en allergisk reaktion mot IPL-hårborttagning. Det kan handla om utslag, nässelfeber eller andningssvårigheter. Om du har en historia av allergiska reaktioner eller har känslig hud bör du tala med en professionell innan du går igenom behandlingen.

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta av dessa risker och biverkningar är sällsynta och lindriga. Det är dock klokt att vara informerad om möjliga komplikationer och diskutera eventuella problem med en erfaren IPL-behandlare innan du bestämmer dig för att genomgå behandlingen.

Eftervård och underhåll

Efter en IPL-hårborttagningsbehandling är det viktigt att ta hand om huden för att uppnå bästa möjliga resultat och undvika biverkningar. Här är några tips för eftervård och underhåll:

  • Undvik att sola: Det rekommenderas att undvika direkt solljus på det behandlade området under minst två veckor efter behandlingen. Detta gäller även naturligt solljus och solarium. Använd solkräm med hög solskyddsfaktor (SPF 30 eller högre) för att skydda huden.
  • Återfuktning: Håll huden återfuktad med en mild, doftfri fuktkräm. Detta hjälper huden att lugna ner sig och minimerar irritationen efter behandlingen.
  • Undvik vaxning och plockning: Låt hårstråna falla av naturligt efter behandlingen och undvik att ta bort dem med vax, pincett eller tråd. Detta kan orsaka irritation och minska effekten av IPL-behandlingen.
  • Kyl ner huden: Om huden känns varm och irriterad efter behandlingen kan du använda en kylande gel, kalla kompresser eller t.ex. aloe vera för att lugna huden.
  • Undvik simning och bastubad: Klorerat vatten från poolen och hög värme från bastun kan irritera huden. Vänta minst 48 timmar efter behandlingen innan du går i poolen eller bastun.

Underhåll av IPL-behandlingar är nödvändigt för kontinuerlig och långvarig hårborttagning. Upprepa behandlingarna med jämna mellanrum, vanligtvis var 4-6:e vecka, för att uppnå optimala resultat. Hårborttagningsprocessen blir mer effektiv och huden blir slätare med varje upprepad behandling.

Vem är IPL lämplig för?

IPL-hårborttagning är en behandlingsmetod som passar de flesta. Den är lämplig för både män och kvinnor som vill minska eller ta bort oönskad hårväxt på kroppen. Behandlingen kan utföras på olika delar av kroppen, t.ex. ansikte, armar, underarmar, ben och bikinilinje.

Vissa personer uppnår bättre resultat med IPL-hårborttagning än andra. Personer med mörkare hår och ljusare hud har visat sig uppnå de bästa resultaten. Detta beror på att IPL-tekniken riktar in sig på melanin, det pigment som ger håret färg. Ju mer melanin som finns tillgängligt, desto effektivare blir behandlingen. Personer med mycket ljus hud och ljust hår, eller mörk hud och mörkt hår, kan uppleva mindre effektiva resultat.

Det finns vissa fall där IPL-hårborttagning kanske inte är det bästa alternativet för hårborttagning. Till exempel bör personer med vissa hudåkommor, solbränna, vårtor eller öppna sår undvika IPL-behandlingar tills hudtillståndet har förbättrats. Det är också viktigt att ta hänsyn till att IPL inte är en lämplig lösning för transplanterat hår eller tatueringar.

Känslig hud och IPL-hårborttagning Personer med känslig hud kan uppleva rodnad eller irritation efter en IPL-behandling, men detta är vanligtvis tillfälligt och går över inom några timmar. Om du är osäker på hur din hud kommer att reagera på behandlingen kan du göra ett lapptest innan du utför en fullständig behandling.

IPL-hårborttagning är en säker och effektiv lösning för många människor som vill ta bort oönskad hårväxt. Som med alla kosmetiska ingrepp är det dock viktigt att konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas för att säkerställa att den är lämplig och säker för den individuella situationen och de individuella behoven.

Hur man väljer rätt IPL-hårborttagningsmaskin

Når man skal velge en IPL hårfjerningsmaskin, er det flere faktorer man bør vurdere for å finne den som passer best for individets behov. Det er viktig å huske at ikke alle hårfjerningsmaskiner er like effektive eller egnet for alle hudtyper og hårtyper.

Pris och budget är en viktig faktor att ta hänsyn till. IPL-hårborttagningsmaskiner varierar i pris, och det är viktigt att hitta en maskin som är både prisvärd och av god kvalitet. Du kanske vill titta på olika modeller och jämföra priser innan du fattar ett beslut.

Effektiviteten är också viktig. Olika IPL-hårborttagningsmaskiner har olika effektivitet. Vissa avlägsnar hår snabbare och mer permanent än andra. Läs recensioner och kontrollera maskinens specifikationer för att få en uppfattning om hur effektiv den är i förhållande till dina behov.

Komfort och användarvänlighet bör också beaktas när du väljer en IPL-hårborttagningsmaskin. Vissa modeller är lättare att använda än andra och kommer att vara bekvämare under behandlingen. Kontrollera maskinens design och fundera över hur den kommer att påverka din upplevelse av hårborttagningen.

Tillgängliga funktioner och inställningar kan ha stor inverkan på användarupplevelsen och resultaten. Olika modeller kan erbjuda olika intensitetsnivåer, hastighetsinställningar och behandlingsalternativ. Hitta en maskin som har de funktioner som bäst passar din hudtyp och hårtyp.

Säkerhet och effekt på huden måste också beaktas för att förhindra biverkningar eller permanenta skador på huden. Läs noga igenom tillverkarens anvisningar och varningar och se till att den maskin du väljer är säker att använda på din hudtyp.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer när du väljer en IPL-hårborttagningsmaskin kan du hitta rätt maskin som bäst passar dina behov och preferenser.

Vanliga frågor om IPL-hårborttagare

Vad är IPL-hårborttagning?

IPL står för Intense Pulsed Light. Det är en teknik som skickar en relativt stark men mild ljuspuls till huden, som penetrerar hela vägen till hårrötterna. Ljuset får hårrötterna att gå i viloläge. Effekten av IPL kommer gradvis och över tid. När du följer den rekommenderade behandlingsplanen kommer de områden du behandlar att ha mindre och mindre hår. När du uppnår slät hud med IPL-hårborttagning varar resultaten också mycket längre än med andra hårborttagningsmetoder. Faktum är att du kan uppnå så mycket som åtta veckor utan ny hårväxt efter bara några få behandlingar.

Hur fungerar IPL-hårborttagning?

IPL fungerar tack vare hudpigmentet melanin. Melanin är det pigment som ger oss en solbränna när vi exponeras för solen. När det utsöndras i huden gör det att huden kan absorbera ljus, samtidigt som det skyddar oss mot strålning från t.ex. solen. Melanin gör också att hårrötterna kan absorbera det kraftfulla blixtljuset från IPL-hårborttagare. Detta stimulerar hårrötterna att somna in, vilket ger dig en slätare och hårfri hud.

Vem kan prova IPL-hårborttagning hemma?

Många undrar om deras hudtyp är lämplig för IPL-hårborttagning. Alla kan eller bör inte använda denna teknik, men IPL för hemmabruk har utvecklats mycket under de senaste åren. Därför kan grupper som inte kunde använda IPL tidigare förmodligen göra det idag. Det finns dock några viktiga undantag: IPL-hårborttagning bör inte användas på rött, ljusblont eller grått hår, och inte heller på hudtyperna 5 och 6 – de två mörkaste hudtyperna.

Vilken typ av resultat kan jag förvänta mig med IPL-hårborttagning?

IPL-hårborttagning kan avsevärt minska hårväxten. Resultaten varierar, men många upplever slätare hud och mindre hår efter flera behandlingar. Effektiviteten beror på hår- och hudtyp samt korrekt användning av apparaten.

Annonslänk

Genom att använda vår annonslänk tjänar vi en liten summa på ditt köp. Detta påverkar inte priset för dig på något sätt. Du får fortfarande samma erbjudande.

Ansvarsfriskrivning

Denna webbplats innehåller information om kosttillskott och annan hälsoinformation. Informationen på webbplatsen är endast avsedd som allmän information och ska inte ses som en ersättning för professionell rådgivning eller behandling från hälso- och sjukvårdspersonal. Vi tar inget ansvar för eventuella skador, förluster eller olägenheter som uppstår till följd av användningen av informationen på denna webbplats.

Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en granskning av några av de bästa produkterna på marknaden.