Hur vi bedömer

Vi utför sällan produkttester själva. Istället förlitar vi oss på en metod som kallas ”meta reviews”, där vi samlar in externa tester, kundrecensioner, produktinformation och priser från olika källor genom omfattande datainsamling och forskning. Detta ger konsumenterna en solid grund för att fatta välgrundade köpbeslut.

De produkter vi recenserar kommer huvudsakligen från onlinebutiker i vårt annonsnätverk, men vi inkluderar även produkter utanför detta nätverk. Vårt innehålls- och forskningsteam väljer ut de produkter som vi granskar på våra webbplatser. Vi använder följande parametrar för att identifiera de bästa produkterna på marknaden:

  • Kundrecensioner av produkten (t.ex. data från Google eller Amazon)
  • Produkttester från experter och konsumenttidningar
  • Jämförelse av produktdetaljer och funktioner
  • Återförsäljarens erbjudanden, service och rykte (t.ex. Trustpilot)
  • Kunddata: Vår interna statistik över produktens popularitet (t.ex. klickfrekvenser)
  • Pris: Vi tar hänsyn till alla ovanstående faktorer i förhållande till pris och eventuella erbjudanden

Vi försöker att hålla vårt produkturval objektivt och datadrivet, men det kommer alltid att finnas en viss grad av subjektivitet. Detta är särskilt tydligt i produktkategorier som mode eller möbler, där estetiska/emotionella uttryck spelar en roll.

Vi uppdaterar kontinuerligt recensionerna av produkterna och gör vårt bästa för att hålla oss uppdaterade. Vi tar också gärna emot tips via vårt kontaktformulär.

Användning av tester

När vi överväger vilka produkter som ska ingå i artikeln och vilka som ska lyftas fram, samlar vi in recensioner från andra testare och experter på området:

Officiella konsumentråd som forbrukerrådet.no

Officiella tester från stora medier som Tek.no, VG.no, Nettavisen.no etc.

Andras erfarenheter på olika forum som Reddit.com, Kvinneguiden.no m.fl.

YouTubers som testar och recenserar produkter inom det aktuella ämnet.

Vi skiljer på recensioner från t.ex. opartiska institutioner som för oss väger tyngre än t.ex. en YouTube-recensent. Nästan alla våra artiklar har beskrivningar och hänvisningar till de källor och tester som vi har använt i vår analys.

Användning av kundrecensioner

Kundrecensioner spelar också en avgörande roll i vårt urval av produkter. Vi anser att verkliga kundtester ger mycket information om produktkvaliteten, vilket är avgörande för vår analys.

Vårt forskningsteam samlar in kundrecensioner från olika plattformar, vilket är anledningen till att de alla kommer från en tredje part. För att minimera risken för falska recensioner använder vi främst välrenommerade e-handelsplattformar utöver större etablerade online-återförsäljare (t.ex. Coop, Elkjøp, Power, Whiteaway, etc.).

Användning och jämförelse av produktdata och specifikationer

En annan viktig del av bedömningen av produktsortimentet är naturligtvis produktens egenskaper och specifikationer. I vår analys av hur mycket vi tror att konsumenten får för pengarna och vem produkten är lämplig för, inkluderar vi naturligtvis produktens specifikationer.

Reservation

Vi förbehåller oss rätten till tryckfel och felaktig information om de produkter och tjänster som vi lyfter fram på våra sidor. Även om vi lägger ner enormt mycket tid på research och kvalitetssäkring kan fel förekomma i våra artiklar och vi rekommenderar alltid att du som läsare/kund kontrollerar produktinformation med återförsäljaren eller leverantören av produkten.

Om oss

Hårguide.se är en annonsfinansierad jämförelsetidning på nätet som vill hjälpa våra läsare att hitta rätt produkt till rätt pris genom att ge inspiration och vägledning i värdeadderande och sponsrade artiklar. Julie är en fiktiv karaktär som framträder som en pseudonym för Mats Rossing.

Vi är annonsfinansierade eftersom vi använder annonslänkar när vi hänvisar till var du kan köpa de produkter vi undersöker och skriver om. Detta görs antingen genom affiliate-länkar (annonslänkar där vi får betalt per hänvisad betalande kund).

Vi vill vara transparenta med vår affärsmodell, eftersom den är grunden för att vi ska kunna fortsätta att tillhandahålla gratis innehåll till våra läsare. Våra annonssamarbeten kan t.ex. innebära att en annonsör får en sponsrad artikel om en produkt. Partnerskapet kan också påverka ordningen, dvs. var i en artikel en produkt presenteras. Det är dock viktigt att betona att det inte har något redaktionellt inflytande på hur vår forskargrupp bedömer eller rankar produkten.

Hitta oss på Facebook

Hitta oss på LinkedIn

Hitta oss på Crunchbase

Annonslänk

Genom att använda vår annonslänk tjänar vi en liten summa på ditt köp. Detta påverkar inte priset för dig på något sätt. Du får fortfarande samma erbjudande.

Ansvarsfriskrivning

Denna webbplats innehåller information om kosttillskott och annan hälsoinformation. Informationen på webbplatsen är endast avsedd som allmän information och ska inte ses som en ersättning för professionell rådgivning eller behandling från hälso- och sjukvårdspersonal. Vi tar inget ansvar för eventuella skador, förluster eller olägenheter som uppstår till följd av användningen av informationen på denna webbplats.

Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en granskning av några av de bästa produkterna på marknaden.